Home Berkelland BBB Berkelland aanwezig bij informatie-avond Geesterens Belang.

BBB Berkelland aanwezig bij informatie-avond Geesterens Belang.

door Marijke Geverinck
0 opmerking

BBB Berkelland aanwezig bij informatie-avond Geesterens Belang, over Landbouwafrit N825, afsluiting doorgang viaduct Oude Diepenheimseweg en Veilige fietsverbinding Geesteren-Borculo.

Een zeer druk bezochte avond geeft wel aan, hoe deze onderwerpen spelen in het dorp Geesteren.

Wat ons ook opviel is dat de meningen over al de 3 onderwerpen,  overeen komen met de meningen van het bestuur van Geesterens Belang. Dat betekent ons inziens, dat het bestuur goed weet, wat er leeft onder de inwoners. Een pluim, ook voor het organiseren van deze avond. De inwoners willen het afrit NIET, even als ze de afsluiting van de Oude Diepenheimseweg NIET willen. Op deze avond is door wethouder Teselink aangegeven, dat het dan ook NIET gaat gebeuren. WEL willen we een veilige fietsroute. Daar zal dan ook nog een werkgroep voor opgericht worden, hoe dat kan ontstaan.

BBB Berkelland heeft op 20 dec een motie ingediend, dat het college een zienswijze zou indienen bij de provincie Gelderland, tegen het geplande landbouwafrit van de N825. Deze motie is ook unaniem aangenomen door de Raad. Echter is er een eerdere motie van Berkelland, ook unaniem gesteund door de Raad, bij de provincie naast hun neer gelegd. Er is bij de provincie niet naar gehandeld. Er word dus bij de provincie niet geluisterd naar wat de omgeving wil. Een kwalijke zaak.

Daarom is het van belang, dat we met ons allen, onze mening kenbaar maken bij de provincie.

Dit kan men doen, door z.s.m een zienswijze in te dienen bij de Provincie. Wel aangetekend verzenden graag.

Geesterens Belang heeft daarin al het voortouw genomen,  ze zullen ook een zienswijze indienen.

Maar………..ze hebben ook voor U al een opzet gemaakt, die te vinden is op hun website, en die U mag gebruiken om uw eigen zienswijze in te dienen. Ga naar: www.geesterengld.nl . Daar staat de standaard brief. Pas het aan naar uw eigen situatie. Laten we dit zo massaal mogelijk doen, en hopen dat we met ons allen sterk staan, richting de Provincie.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter