Home Berkelland Verslag van werkbezoek aan Beltrum door Erik Klein Bluemink.

Verslag van werkbezoek aan Beltrum door Erik Klein Bluemink.

door Marijke Geverinck
0 opmerking

Op uitnodiging van de Raad van overleg Beltrum ben ik dinsdag 9 mei naar het Kulturhus in Beltrum geweest.
Tijdens deze inspirerende avond zijn we als raads- en commissieleden van de gemeente Berkelland bijgepraat over de initiatieven die reeds zijn gerealiseerd en het initiatief dat momenteel loopt.

Vanaf 19.00 uur was de inloop bij het Kulturhus aan het Mariaplein in Beltrum en werden we hartelijk ontvangen met een kop koffie of thee en een heerlijke plak kruidkoek gebakken door bakker Stroet.

Exact 19.30 uur werd de presentatie gestart door de voorzitter van de Raad van Overleg Wilfried Groot Zevert.
Na een korte introductie werd het woord gegeven aan Sander Esselink, voorzitter van het Vier generatiespark.

Het park heeft als belangrijkste functie, sterk verbindend te zijn tussen alle generaties en doelgroepen.
Door de inzet van vele vrijwilligers en het aanboren van diverse initiatieven om de financiering rond te krijgen, is een prachtig park aangelegd in het midden van het dorp.Het beheer van het park en de verzorging van de dieren ligt in handen van vrijwilligers. Het onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers uit alle geledingen.

Op het moment wordt er hard gewerkt om de financiering rond te krijgen voor een nieuwe ondergrond van de pannakooi.
Over het oude asfalt wordt, als het meezit nog voor de zomer, een kunstgrasmat aangelegd.

Aansluitend was er een presentatie van Mark Ribbers over de realisatie van Open Club en Vitaal sportpark De Sonders.

Een prachtig park dat tot stand is gekomen door de samenwerking tussen VIOS Voetbal en Stichting Survival Beltrum. Het is een open sportpark waar iedereen van harte welkom is en waar verbinding tussen mensen hoog in het vaandel staat.

Dagelijks zijn veel mensen op en rond het terrein te vinden om de hardloopbaan, het beachveld en de survivalrun hindernissen te bekijken of te gebruiken. Wel dient er een onderscheid gemaakt te worden tussen het betreden en het aanschouwen van het terrein en het gebruik maken van de hindernissen. De survivalrun sport wordt namelijk gezien als een hoog risico sport. Het gebruik van de hindernissen is alleen voorbehouden aan diegenen die aangesloten zijn bij de trainingsgroep van de Stichting Survivalrun Beltrum.

De presentatie werd afgesloten door de voorzitter van de Raad van Overleg Wilfried Groot Zevert. Wilfried heeft ons bijgepraat over de initiatieven van de Raad van Overleg, waaronder de Dorpendeal Beltrum. De missie van de dorpendeal luidt: Voor alle inwoners van Beltrum en het buitengebied is het goed samen leven, wonen en werken. Kortom een boeiende en goed voorbereide presentatie.

Aansluitend werden we rondgeleid langs het Vier generatiespark, de gerealiseerde woningen op het voormalige ABCTA-terrein en sportpark De Sonders. Tijdens de rondleiding werden we geïnformeerd over het onderhoud en de mogelijkheden en konden er vragen worden gesteld aan de initiatiefnemers en de aanwezige vrijwilligers.

Na afloop van de rondleiding was er nog een drankje ter afsluiting in het Kulturhus.

Erik Klein Bluemink
Penningmeester BBB Berkelland
Mailadres: penningmeester@bbb-berkelland.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter